Peleti din rumegus

Află de ce să folosești peleti din rasinoase cât mai curând posibil

peleti rasinoase

Există multe motive pentru care peleții din rasinoase devin din ce în ce mai populari, dintre care multe sunt legate de mediul înconjurător și puteți lua în considerare schimbarea sistemului de încălzire de la gaz și electricitate tradițional la combustibil pe bază de biomasă sau peleți.

Peletii din rasinoase sunt o sursă grozavă de căldură 

Peletii din rumegus de rasinoase sunt un combustibil eficient în ceea ce privește aportul de căldură. Datorită conținutului de 100% rumeguș natural provenit din lemn de rasinoase, acești peleti asigură o căldură constantă și de lungă durată. 

Calitatea înaltă a acestor peleti din rasinoase se remarcă și prin aprinderea rapidă. Odată introduși în centrală și aprinși, aceștia emană o căldură puternică și constantă, fără fluctuații puternice dacă este alimentată constant. 

peleti rasinoase

Prin peletii din rumegus contribui la protejarea mediului

Peletii din rasinoase provin din 100% rumegus din lemn, acesta fiind un deșeu în urma prelucrării lemnului, astfel se diminuează risipa, iar materialele ce înainte erau aruncate, acum sunt refolosite. 

Un alt element ecologic al peletilor din rasinoase este și cantitatea scăzută de dioxid de carbon emanată, ce ajută la scăderea amprentei de carbon în lume. Deci, când utilizați peleti de rasinoase, ajutați la protejarea mediului înconjurător. 

Peletii din rasinoase te scapă de grija cenușii și a fumului 

Fiind un combustibil foarte dens, peletii din rumegus de rasinoase nu lasă în urmă o cantitate foarte ridicată de cenușă. Așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru praful și mizeria lăsată, doar trebuie să goliți centrala la o anumită perioadă și sunteți asigurat. În plus, puteți folosi cenușa lăsată de la peletii din rasinoase pe post de îngrășământ pentru grădină. 

Având o umiditate scăzută, în timpul arderii nu se emană foarte mult dioxid de carbon, ceea ce face peletii de rasinoase un combustibil sigur și pentru spațiile deschise, cum ar fi șemineu. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *