Carbuni pentru gratar

Care este diferența dintre cărbuni mangal și brichete cărbune tip ou

carbuni

Indiferent de locul și contextul în care faceți un grătar, fie că este vorba de un grătar în familie făcut acasă sau pentru un eveniment la un restaurant, cărbuni pentru grătar sunt elementul principal în acest proces. Existând o varietate de tipuri de cărbuni de vânzare, fiecare cu caracteristicile și întrebuințările lor, trebuie specificate diferențele dintre aceștia. 

Pentru început avem cărbuni mangal și de brichete cărbune tip ou sau cox, care, deși îndeplinesc același scop, și anume aprinderea și întreținerea focului pentru grătar, au caracteristici diferite și se recomandă utilizarea lor în anumite medii.

Cantitatea de dioxid de carbon eliberată

În ceea ce privește cantitatea de dioxid de carbon eliberată de cărbunii pentru grătar, cărbunele mangal produce un volum mai mare de fum decât brichete cox. Dat fiind acest fapt, cei mai buni cărbuni pentru grătarele în natură sunt cărbunii mangal, iar pentru opțiunea de grătar în interior cele mai potrivite sunt brichetele cărbune tip ou . 

carbuni

Puterea de ardere pentru cărbuni grătar

Valoarea calorică a cărbunelui cox este mai mare decât cea a cărbunelui mangal, această diferență este datorată lemnului de esență tare din care sunt fabricate brichetele cărbune de tip ou. Acestea emană mai multă căldură pentru gratar, având o eficiență mai mare. 

Locul recomandat de ardere cărbuni grătar

Pentru locul de ardere al cărbunilor pentru grătar se recomandă folosirea cărbunilor mangal în locuri deschise, cum ar fi curțile și spațiile special amenajate pentru grătare, locuri în care fumul și mirosul acestor cărbuni să se poată dispersa. Brichetele cărbuni tip ou se pot folosi și în spații interioare, bucătăria proprie sau a localului, deoarece nu emană substanțe toxice sau mirosuri pregnante. 

Diferențele dintre cărbunele mangal și de tip ou au fost expuse pentru înțelegerea mai bună a tipurilor de cărbuni și felul în care aceștia întâlnesc anumite nevoi. Ambii combustibili sunt derivați din același material, dar procesați diferiți înainte de a ajunge să fie utilizați. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *