Carbuni pentru gratar

Cum alegi cei mai buni cărbuni pentru grătar? Sfaturi, utilizare și explicații!

carbuni

Dacă vă interesează aroma delicioasă de afumătură pe care o obțineți de la carne când o gătiți pe carbuni pentru gratar, acest articol o să vă arate ce cărbuni sunt buni pentru grătar ca mâncarea să aibă un gust autentic.

Trebuie să folosiți cei mai buni carbuni gratar dacă doriți să profitați la maximum de experiența dvs. la grătar.  Cu atât de multe informații greșite despre alegerea celui mai bun carbune pentru gratar, acest ghid este aici pentru a clarifica recordul. Iată tot ce trebuie să știi.

Tipurile de carbuni gratar

Există două tipuri de carbuni gratar:

  1. Carbuni gratar mangal

Carbune mangal este excelent pentru a găti pe grătarul în aer liber sau pe foc! Se face prin arderea lemnului în lipsa oxigenului. Se încălzește rapid (aprox. in 10 sau 15 minute) și poate găti mâncarea în câteva secunde, rumenind suprafața și parfumandu-o cu aroma de fum de lemn pur.

2. Brichete cărbune tip ou

Spre deosebire de carbuni gratar pur, brichete cărbuni sunt produse secundare ale lemnului care sunt comprimate cu aditivi care le ajută să se aprindă și să ardă constant. Cu toate acestea, acești aditivi emană un miros chimic atunci când sunt aprinși; dar mirosul poate fi scăpat atunci când lăsați brichetele să ardă singure până se formează stratul de cenușă albă. Asigurați-vă că ați terminat cu această procedură înainte de a începe să gătiți.

Carbuni gratar conțin aditivi?

 

Iată un mic sfat profesionist pentru carbuni gratar: nu contează dacă cumpărați cel mai bun cărbune premium pentru grătarul dvs., dacă folosiți substanțe chimice toxice și suprasolicitante pentru a aprinde focul. În cele din urmă, aceasta este aroma care se infuzează în carnea preparată. Deci, cu excepția cazului în care aveți un lucru pentru carnea cu aromă chimică, este întotdeauna mai bine să stați departe de lichidele mai ușoare și să încercați să fiți cât mai natural posibil atunci când porniți focul.

Aceasta include, de asemenea, să stai departe de cărbunele care pornește de la sine, care are aditivi fluizi mai ușori infuzați în ei. Acest lucru este mai frecvent în brichete cărbuni decât în ​​cărbuni pentru grătar. Cărbunele adevărat nu are arome. Dacă asta cauți, atunci ar trebui să folosești cărbuni mangal 100% naturali.

Poate menține o temperatură constantă?

Reglarea temperaturii joacă un rol important în procesul de grătar. Vrei să folosești carbuni gratar care mențin o temperatură constantă pe tot parcursul, fără vârfuri uriașe și văi adânci. Cărbunele mangal pentru grătar arde mai fierbinte decât brichetele cocs, dar este, de asemenea, mai probabil să se rupă și să-și piardă temperatura mai repede. Pe de altă parte, carbuni gratar sunt ideali dacă aveți alimente care necesită temperaturi ridicate pentru a fi gătite.

Cât costă?

Brichete cărbune tip ou sunt mai ieftine decât cărbune mangal. Acest lucru se datorează faptului că sunt fabricate din materiale reciclabile, care sunt adesea produse reziduale (cum ar fi rumegușul) derivate din alte procese. Alegerea celui mai bun cărbune pentru a cumpăra depinde în cele din urmă de cât de des faci grătar.

Ce tip de mâncare poate fi gătită?

Brichete cărbuni pot fi folosite pentru a găti articole cu timpi lungi de gătire, cum ar fi gătirea unui pui întreg la grătar. Acestea oferă o ardere constantă, lentă, care face mai ușor să vă transformați grătarul într-un afumător. Carbuni gratar mangal pot fi folosiți la orice preparat la grătar. Are o aromă mai curată și mai puține substanțe chimice, așa că lasă aroma naturală a alimentelor la grătar să strălucească.

Alegerea celor mai buni carbuni gratar se rezumă în cele din urmă la preferințele dvs. de aromă, bugetul dvs., capacitatea sa de a menține temperatura dorită și cât timp arde.Folosiți acest articol ca ghid general pentru a vă ajuta să determinați ce contează cel mai mult pentru dvs., astfel încât să puteți decide cu ce tip de cărbune veți merge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *