Valoarea produselor din aceasta categorie merita exploatata.
Placerea de a face un gratar in familie sau impreuna cu prietenii, nu trebuie sa fie umbrita de ineficienta unui combustibil de slaba calitate. Pentru carbuni gratar eficienti si siguri pentru utilizare iti vom prezenta care sunt tipurile de carbuni de vanzare dintre care sa-i alegi pe cei mai buni, dar si ce caractreristici trebuie sa indeplineasca acestia.
Preparatele la gratar sunt influentate direct de calitate acestor carbuni. Se spune pe drept cuvant ca trebuie sa stii sa alegi carbuni gratar dedicati acestei folosiri. Stiai ca inclusiv fumul degajat de carbuni va contribui la calitatea, gustul si aspectul preparatelor puse pe gratar? Carbuni de vanzare vei gasi in majoritatea hipermarketurilor si la mai toate benzinariile.
Va prezentam in continuare cele mai des utilizate tipuri de carbuni pentru gratar
oferindu-va simultan informatii despre cum este recomandat sa fie folositi. In plus veti regasi aici si detalii importante despre cum recunoasteti calitatea la carbuni de vanzare pentru gratar.
- Carbuni tip brichete – Acesti carbuni sunt fabricati din reziduri de carbune natural la care se adauga un liant special pentru a le da forma ovaloida atat de cunoscuta. Liantul va avea un miros caracteristic, insa nu este daunator in contextul utilizarii cu un gratar. Avantajul este ca vor mentine o temperatura constanta pana la epuizarea cantitatii utilizate.
Totusi nu va puteti baza pe o temperatura foarte inalta pentru ca nu au consistenta clasica a carbunelui natural. Sunt apreciati pentru ca ofera o sursa durabila si constanta de foc sub gratar atunci cand aveti de gatit un timp mai indelungat. - Carbuni din lemn natural – Esentele tari de lemn cum sunt fag, stejar sau nuc sunt cele mai preferate atunci cand cautati carbuni gratar naturali. Prezentarea acestor carbuni este sub forma de bucati cu forma neregulata si de obicei marimea este cat pumnul mainii.
Arderea acestor carbuni gratar va degaja un miros clasic de lemn ars, lucru care se va impregna la propriu in prepararele pe care le gatiti. Aroma inconfundabila a carnii facuta pe un gratar de carbuni naturali nu poate fi comparata cu nimic altceva. Temperatura gratarului cu carbuni clasici este mare, constanta si de regula dureaza mai mult fata de brichete carbuni gratar.
Puteti alege din oferta de carbuni de vanzare pe cei din lemn de esenta tare si veti avea la dispozitie circa 10 ore de gatit la temperatura mica. In partea opusa, daca doriti preparate gata in timp scurt folositi carbuni naturali din lemn de esenta moale.
Ambele variante de carbuni gratar sunt ideale pentru a gati in format clasic, direct in natura. Alegerea tipului de carbuni conduce in mod direct la rezultate perfecte pentru orice tip de mancaruri veti gati. Tineti cont de calitatea oricarui tip de produse din gama carbuni de vanzare. Iata care sunt factorii ce pot influenta calitatea acestui lor:
- Consistenta – Integritatea bucatilor de carbune natural este deosebit de importanta. Cu cat in sacul cu carbuni veti gasi mai mult praf de carbune, sau resturi sparte de brichete, cu atat veti avea mai mult de pierdut. Praful nu poate fi folosi, prin urmare il veti arunca. Alegeti doar porodusele acelor producatori sau vanzatori ce ofera carbuni de vanzare cu cat mai multe bucati de carbune intreg.
- Marimea – Carbunii nu trebuie sa fie nici mici, dar nici foarte mari. Dimensiunea unui pumn inchis este ideala. Carbunii de marime medie sau mare sunt preferabili pentru ca vor arde suficient timp incat gratarul sa fie functional atat cat aveti nevoie.
- Marca – Atat timp cat observati ca un brand sau o marca de carbuni pentru gratar satisface cerintele de calitate, folositi-o cu incredere. Chiar daca pretul este mai mare in comparatie cu alte marci, alegeti calitatea. Ceea ce preparati merita sa aiba gust si sa nu existe vreun pericol de contaminare a preparatelor.
- Gustul mancarii – Pestele, legumele si carnea vor avea o aroma deosebita cand sunt pregatite pe un gratar incins cu carbuni de calitate. Daca exista modificari de gust inseamna ca ati folosit un produs de slaba calitate.
- Puterea calorica – Rata de incalzire a unui gratar si mentinerea unei temperaturi constante reprezinta cheia obtinerii de preparare gustoase. Carbunii de calitate vor ajunge usor la circa 500 de grade, insa cei de slaba calitate ating greu 300 de grade si prelungesc timpul de preparare.
O parte dintre acesti factori sunt regasiti pe ambalajele producatorului ce ofera carbuni de vanzare. Coreland informatiile prezentate aici cu cele oferite de producatori puteti face o evaluare intiala pentru a alege corect cei mai buni carbuni gratar.