Brichete din rumegus

Incalziti-va casele ieftin si ecologic cu brichete de foc

Varietatea tipurilor de combustibil pentru incalzire

cu sobe, seminee, boilere sau cazane este suficient de mare incat sa-l alegeti pe cel mai convenabil. Daca urmariti si aspectul ecologic incercati sa folositi primid multiple beneficii brichete din rumegus cilindrice. Valoarea acestui produs este deja recunoscuta in special in ceea ce priveste puterea sa calorica si timpul mare de ardere. Pentru a intelege de ce sunt atat de apreciate aceste brichete rumegus va oferim in continuare detalii despre cum se produc si se folosesc, dar si amanunte legate de beneficiile pe care le veti primi.

Pentru inceput verificati daca dispozitivul de incalzire pe care il aveti este proiectat sa functioneze cu brichete de foc. Acest produs este fabricat special pentru aceste tipuri de sisteme de incalzire prin presarea rumegusului de lemn si extrudarea in forma cilindrica a produsului finit.

Iata care sunt beneficiile pe care aceste brichete din rumegus cilindrice le ofera:

 • Sunt capabile sa produca de pana la 3 ori mai mult energie calorica in comparatie cu alt combustibil pentru foc.
 • Cantitatea de fum si implicit de dioxid de carbon este mult mai mica, prin urmare pericolul de intoxicare in cazul unei avarii este mult diminuat.
 • Nivelul de cenusa este deasemenea redus si estimat la circa 1% din volumul pus pe foc. Exploatarea si mentenanta sistemului de incalzire se va face mai rapid si mai ieftin.
 • Forma cilindrica a acestor brichete rumegus faciliteaza depozitarea lor ordonata,  economisind astfel spatiu chiar si atunci cand achizitionati cantitati mari.
 • Sistemul de productie pentru brichete de foc nu implica folosirea vreunei substante chimice pentru mentinerea formei produsului. Rasina continuta de resturile de rumegus si scoarta reprezinta un liant natural in procesul de productie la temperaturi ridicate.
 • Cu brichete din rumegus cilindrice veti inlocui cu succes folosirea altor combustibili ce au impact negativ asupra sanatatii si mediului inconjurator.
 • Incarcarea camerelor de ardere cu brichete rumegus va asigura o putere calorica cuprinsa intre 4,6 si 5,6 kW pentru fiecare kilogram de brichete de foc folosite. Acest lucru se datoreaza umiditatii mult mai scazute (intre 6 si maxim 8%) a acestor brichete rumegus in comparatie combustibili asemanatori. Economia estimata este de circa 30%.
 • Catitatea de caldura emisa este incomparabila cu oricare alt combustibil. Faptul ca intr-un volum relativ mic exista o cantitate mare de material combustibil compactat ofera acest beneficiu. Lipsa porozitatii genereaza o flacara densa cu putere calorica foarte mare.
 • Forma cilindrica si neteda, dar si greutatea mica a fiecarei unitati din lotul de brichete de foc vor asigura o manipulare simpla la incarcarea focarului si vor protejeaza mainile de mici accidentari.
 • Costul cu transportul unei anumite cantitati de brichete din rumegus cilindrice este mai mic pentru ca volumul transportat este mai redus in raport cu necesarul pentru un sezon, spre exemplu.
 • Se degaja mai putin fum pentru ca arderea se face in totalitate.
 • Impactul ecologic este semnificativ diminuat pentru ca rezidurile procesatorului de lemn nu sunt aruncate.
 • Nu exista costuri colaterale. Cantitatea de brichete de foc comandata este folosita ca atare pana la ultima unitate, nefiind necesare alte operatiuni sau actiuni fizice asupra combustibilului.

Valorificarea acestui potential caloric care se obtine punand in focar brichete din rumegus cilindrice va ofera confort si economie in orice sezon. Incalzirea casei si prepararea apei calde menajere reprezinta cel mai important aspect ce concura la o locuire confortabila. Uitati de inconvenientele achizitionarii, depozitarii si riscurilor de folosire ale altor variante de combustibil. Proiectati de la bun inceput montarea unei centrale care functioneaza cu brichete de foc. Impactul general asupra calitatii vietii si confortului va fi semnaficativ imbunatatit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *