Peleti din rumegus

Cum să recunoști cei mai buni peleti de vanzare pentru încălzirea locuinței

peleti de vanzare

Folosirea peleților pentru a-ți încălzi casa are multe beneficii în comparație cu alte metode de încălzire mai tradiționale. Dispozitivele de încălzire cu lemne, gaz și electrice au unele dezavantaje pe care utilizarea peleților din rumeguș le elimină. Există multe motive pentru proeminența și popularitatea în creștere a utilizării peleților din rumeguș pentru încălzire. Când oamenii caută peleti de vanzare principalele avantaje care le atrag atenția sunt: 

  • Peleții din rumeguș sunt un biocombustibil obținut din rumeguș comprimat, de obicei, deșeuri de la fabrici de cherestea. Folosind peletii din rumeguș pentru a vă încălzi casa, contribuiți la mediu, ajutând la eliminarea deșeurilor altfel inutile.
  • Peleții rășinoase sunt printre cel mai curat, mai fierbinte și mai eficient combustibil disponibili. Aceasta înseamnă că vă puteți încălzi casa în mod eficient în timp ce utilizați mult mai puțin combustibil care emite mai puțin fum dăunător în atmosferă decât aproape orice altă soluție de încălzire.
  • Peletii din rumeguș pe care îi găsiți de vânzare au un preț accesibil. În comparație cu majoritatea celorlalte soluții de încălzire disponibile astăzi, încălzitoarele cu peleți de interior se numără printre cele mai eficiente și mai rentabile. Acest lucru se datorează disponibilității rapide și a costului relativ scăzut al peleților din rumeguș.

Pentru a garanta eficiența maximă a peleților din rumeguș în ceea ce privește puterea de a încălzi și a menține temperatura în locuința dvs. trebuie să știți cum să alegeți cei mai buni peleti din rumegus disponibili de vanzare

peleti de vanzare

Legătura dintre culoarea și calitatea peletilor de vanzare 

Se spune adesea că peleții din rumguș de bună calitate au culoarea lemnului deschis. Peletii de vanzare trebuie să fie fabricați din rumeguș, adică din deșeurile rezultate în urma prelucrării lemnului. Dacă vedeți bucăți mici de alte materiale (de exemplu, plastic) în interior, cu siguranță este un semn că nu avem peleți de bună calitate. În acest sens, culoarea peleților are relevanță. Mai mult, cel mai bun combustibil de peleți din rumeguș este produs din lemn fără scoarță, deoarece scoarța conține impurități de nisip.

Culoarea peleților din rumeguș depinde și de tipul de lemn folosit pentru producție. Nucul, cireșul, castanul și stejarul sunt mult mai închise la culoare decât pinul sau mesteacănul. La fel de des, culoarea lemnului variază în cadrul unui tip individual de copac. Așa că este dificil să găsiți două plăci cu exact aceeași culoare. Prin urmare, culoarea peleților poate varia în funcție de un anumit lot de producție, fără a avea niciun efect asupra calității acestuia.

La fel ca în cazul oricărui alt produs, atunci când selectați peleți ar trebui să ajungeți la produsul de bună calitate. Standardele noastre nu permit producerea de peleți din panouri de lemn stratificat care conțin cleiuri, vopsele și materiale plastice, deoarece în timpul arderii produc compuși chimici care sunt dăunători sănătății dumneavoastră și mediului.

Când utilizați peleți din rumeguș de proastă calitate, aceștia pot provoca, de asemenea, deteriorarea sobei sau centralei dvs.

Cum să identificați vizual cei mai buni peleti de vanzare 

Cel mai adesea, peleții din rumeguș de bună calitate pot fi recunoscuți prin metoda cea mai ușoară și populară – vizual. Aruncați o privire: dacă granulele nu sunt zdrobite și nu puteții vedea impurități în interior, este în regulă.

Peleții din rumeguș pe care îi găsiți în punctele de vânzare trebuie să conțină numai lemn, fără lianți artificiali. Așa că îi puteți testa și după miros – atunci când combustibilul de peleti din rumeguș este ars, camera dvs. ar trebui să miroasă a lemne și nimic mai mult.

Data următoare când sunteți în căutarea unor peleti de vanzare de bună calitate uitați-vă după acești factori ce pot spune dacă peleții din rumeguș sunt sau nu în regulă. Dacă sunteți în grabă sau nu vă puteți da seama de calitate, achiziționați peleti de vanzare disponibili la Arde.ro, unde fiecare produs trece un test al calității pentru a asigura cea mai bună marfă pentru dvs.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *