Carbuni pentru gratar

De ce să optezi pentru carbuni mangal în prepararea unui grătar

carbuni mangal

Carbunii mangal pentru gratar sunt un instrument fantastic de gătit care vă permite să pregătiți mâncarea mai rapid decât metodele tradiționale. Cele mai multe dintre cele mai sănătoase alimente, cum ar fi legumele și carnea, sunt gătite pe grătar cu carbuni mangal! Are o aromă foarte puternică care vă face bucătăria unică și aromată. Toate tipurile de carne pot fi preparate folosind carbuni mangal, precum și alimentele exotice precum fructele de mare. Dar cel mai important beneficiu al folosirii acestui produs uimitor este capacitatea sa de a-ți înfrumuseța mâncarea adăugând o textură cremoasă sau o aromă de fum natural.

Ce este carbunele mangal și din ce este făcut?

Carbunii mangal sunt obținuți prin arderea lentă a bucăților de lemn, în absența oxigenului, până când toate substanțele chimice naturale, seva și umezeala ies din lemn. După aceea, rămânem cu bulgări de carbune mai puțin nociv, cu multe calități bune; lasă foarte puțină cenușă după ardere, arde mai fierbinte și se aprinde mai repede decât brichetele.

Carbunii mangal pentru gratar răspund, de asemenea, în mod corespunzător la oxigen, prin urmare, puteți controla cu ușurință nivelul de căldură dacă grătarul are orificii de aerisire reglabile. De asemenea, nu conține agenți chimici sau aditivi, ceea ce îi face una dintre cele mai curate modalități de a face grătar.

Cum poți ajusta temperatura la grătar cu acest tip de carbuni

Aceasta este o întrebare frecventă pentru cei care nu au folosit niciodată un grătar cu carbuni mangal până acum. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ai un capac etanș pe grătar, dar nu atât de repede încât să nu permită să intre oxigen, iar carbunii mangal se vor arde. Pe de altă parte, poate fi, de asemenea, prea liber, deoarece aerul ar bloca aroma alimentelor. Temperatura ar trebui să fie suficient de ridicată pentru a găti mâncarea, dar nu atât de fierbinte încât să ardă exteriorul cărnii.

Când gătiți cu carbuni mangal, poate fi necesar să întoarceți mâncarea folosind clești pentru grătar. În ceea ce privește grătarul pe foc deschis, folosiți clești pentru a vă ridica carnea și mutați-o pe alt foc dacă există deja unul care arde în acea locație. Un lucru important de reținut despre carbunii mangal și grătar este că nu trebuie să aruncați niciodată gunoi pe el, deoarece acest lucru va bloca cărbunii și îi va face să se împrăștie peste tot.

Beneficiile utilizării carbunilor mangal pentru gratar 

Carbunii mangal aduc numeroase beneficii când gătiți cu ei pe grătar alimentele. 

Caldura mare

Carbunii mangal se încălzesc instantaneu și ating temperaturi extreme. De asemenea, se încălzesc uniform și radiază căldură rapid. În loc să așteptați o oră pentru a avea mâncarea gătită, acest produs vă permite să o gătiți în cincisprezece minute. Aceasta înseamnă că veți avea un grătar fierbinte în mai puțin timp.

Gătit versatil

Există multe moduri de a găti cu carbuni mangal. Puteți face grătar, coace, prăji, afumat sau fierbe cu ei! Această metodă de gătit versatilă vă permite să vă pregătiți mâncărurile fără a avea nevoie de mult timp și efort. De exemplu: grătarul este o metodă de gătit pe un grătar plat, peste cărbuni încinși sau pe flacără de gaz, folosită pentru alimente precum fripturile și hamburgerii care pot încăpea pe un grătar metalic.

Aromă incredibilă

Carbunele mangal creează arome radicale care sunt greu de imaginat fără a le gusta. Poate oferi o aromă unică de afumat pe carne și poate modifica textura, făcând-o mai suculentă.

Carbunii mangal sunt o modalitate excelentă de a găti carne acasă sau la un foc de tabără. Gustul lor unic, plus capacitatea de a adăuga aromă mâncărurilor tale, îi fac alegerea perfectă pentru orice grătar. Sunt ușor de folosit și distractiv de învățat, așa că dacă ești interesat să intri în lumea grătarului, atunci ar trebui să încerci carbunii mangal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *