Brichete din rumegus

Te-ai săturat de dezordinea lăsată de lemne? Optează pentru brichete din rumegus

brichete rumegus

Brichetele din rumegus sunt un combustibil lemnos de înaltă performanță, cu costuri reduse, potrivit pentru șeminee și sobe multicombustibil. Au devenit o alternativă populară pentru lemnul de foc clasic, iar mai jos am enumerat doar câteva dintre beneficiile pe care le au față de lemn. 

Brichetele din rumegus sunt compacte și nu lasă mizerie în urmă 

Brichetele din rumegus sunt un combustibil lemnos fabricat din rumeguș uscat comprimat și/sau așchii de lemn. De obicei, acestea vor avea un conținut de umiditate mai mic de 10%. Brichetele din rumegus comprimat sunt mai eficiente decât lemnul de foc, deoarece sunt foarte bogate în energie și foarte uscate. 

Dacă utilizezi brichete de foc nu mai ai grija dezordinei lăsate în urmă de buștenii pe care îi aduceți în casă sau la centrală (praf, pământ, așchii și altele). Acestea au dimensiuni mai mari, deci sunt ușor de depozitat și vin împachetate în ambalaj, deci nici la depozitare nu veți avea probleme cu mizeria lăsată. 

În plus, nu lasă atât de multă cenușă ca lemnul de foc. Deci, aveți mai puțin de curățat soba/centrala. 

Poți găsi brichete în diferite forme pentru a le depozita

Brichetele din rumegus pot fi regăsite în diferite forme și mai multe dimensiuni dintre care să alegeți pe cele care vă satisfac nevoile. Dacă aveți un spațiu mai restrâns, puteți opta pentru brichete ruf, pe care le depozitați ușor și pot fi aruncate direct în sobă/centrală. Alte opțiuni de brichete din rumegus sunt cele cilindrice și hexagonale, pe care trebuie să le spargeți ca buștenii de lemn. 

În funcție de spațiul disponibil și dorința de implicare, puteți alege dintre cele trei tipuri de brichete de rumegus pentru a vă încălzi locuința. Deși au forme diferite, au aceleași calități și putere calorică. 

Brichetele din rumegus sunt prietene cu mediul înconjurător

Imaginează-ți că arzi o sursă de combustibil în sobă care furnizează mai multă energie pentru buget decât lemnul sau gazul, în timp ce emite mai puține gaze toxice cu efect de seră. Brichetele din rumegus sunt ecologice, complet regenerabile și ușor de implementat. 

Cu puțină sau deloc pregătire mecanică, puteți arde brichete din rumegus în cazane și cuptoare construite pentru cărbune sau lemn. Puteți arde chiar și cărbune și brichete împreună, dacă preferați. Brichetele din rumegus pot face față cu ușurință oricărui proces pentru care te-ai baza pe lemn sau cărbune și pot fi personalizate pentru a răspunde nevoilor tale specifice. Ele pot fi folosite la nivel personal sau pot fi extinse pentru a alimenta afaceri întregi (localuri, restaurante, cafenele, hoteluri etc.).

În cele din urmă, brichetele din rumegus reduc nevoia de a importa și exporta combustibili fosili pe tot globul, deoarece acestea pot fi produse pe plan intern cu o plantație locală și deșeuri solide municipale. 

Pentru încălzirea locuinței, fără a vă mai face problemă de spațiu, mizerie și întrebuințări, optează pentru brichetele din rumegus. Sunt compacte, ușor de folosit și scăpați de dezastrul pe care le lăsau lemnele de foc în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *