Brichete din rumegus

Brichete din rumegus tip cilindru: proveniență, beneficii și utilizare

brichete din rumeguș cilindrice

Brichete din rumegus tip cilindru sunt un înlocuitor foarte bun pentru cărbune și lemn de foc. Formarea brichetelor chiar la locul producției oprește în mare măsură poluarea aerului. Prin urmare, brichetele de rumegus produc o sursă de energie regenerabilă și ecologică. 

Cum se formează brichete din rumegus tip cilindru

Procesul de formare a brichetelor din rumegus se numește brichetare și constă în transformarea reziduurilor agricole cu densitate scăzută sau a rumegusului format in urma prelucrarii lemnului în brichete de foc de înaltă densitate și cu energie concentrată. Brichetele sunt de fapt un bun înlocuitor al cărbunelui/lemnului în centrale sau sobe și în cuptoarele pentru gătit. Aceste brichete sunt surse neconvenționale de energie, de natură regenerabilă, ecologice, nepoluante și economice.

brichete din rumeguș cilindrice

Beneficiile brichetelor din rumegus cilindrice

Brichetele din rumegus sprijină furnizarea unei distribuții uniforme a căldurii, precum și furnizarea de ore lungi de ardere. Acestea asigură o utilizare fără fum și fără miros, precum și un conținut scăzut de cenușă. Brichetele de foc sunt folosite pentru a porni și întreține focul. Combustibil complet organic cu umiditate scăzută din deșeurile de lemn rămase după procesare. Rășinile și lianții care există în mod natural în brichetele de rumeguș le ajută să rămână compacte fără utilizare de aditivi.  

Utilizarea brichetelor din rumeguș pentru foc 

Brichetele din rumegus cilindrice pot fi utilizare la o gamă largă de sisteme de încălzire și de gătire. Va acoperi necesarul caloric pentru aprovizionarea sobelor de teracotă, șemineelor și a centralelor pe bază de lemne. Pe lângă acestea, pot fi utilizate și la cuptoarele de pizza sau pâine personale sau din industria HORECA.

Brichetele din rumegus tip cilindru sunt o alternativă economică și prietenă cu mediul a lemnului sau a cărbunelui. La noi în magazin vei găsi materia primă pentru centrale, sobe și cuptoare sub formă de brichete din rumeguș cilindrice. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *