Peletii din rumegus sunt cunoscuți pentru generarea de emisii de carbon scăzute și putere calorică mare și câștigă atenția ca alternativă la combustibilii fosili. Consumul de peleti din rumegus pentru încălzire și generare de energie oferă avantaje față de arderea combustibililor fosili, gaz, petrol și cărbune; acestea includ regenerabilitatea și emisii scăzute de substanțe nocive.
De unde provin peletii din rumegus?
Peletii din rumegus provin din lemnul de rășinoase precum brad, pin, molid, fag sau stejar. Peletii sunt produși prin comprimarea lemnului, trecut printr-o presă pentru a oferi forma cilindrică a peleților.
Care sunt avantajele utilizării peletilor?
Primul avantaj al folosirii peletilor de rasinoase este puterea termică ridicată și căldura emanată de aceștia în comparație cu volumul produselor arse. Conținutul de materiale volatile este mare, astfel încât sunt ușor de aprins și de ars, astfel cu puterea calorică ridicată și conținutul scăzut de apă se asigură un efect bun și îndelungat de ardere.
Un alt avantaj ar fi factorul ecologic pe care acești peleti de rasinoase îl au. Acest lucru survine în urma folosirii deșeurilor rămase după producția de alte materiale lemnoase, dar și din cantitatea scăzută de dioxid de carbon emanată, ce ajută la scăderea amprentei de carbon. Acești peleți sunt ușor de transportat și de depozitat, nu este necesar mult spațiu pentru depozitare, venind într-o pungă de plastic compactă.
Cum se utilizează peletii din rumegus?
Peletii din rumegus proveniți din deșeuri de lemn sunt un bun tip de combustibil pentru a înlocui combustibilii fosili tradiționali precum cărbunele, gazul, benzina, etc. Poate fi folosit pentru arderea într-o sobă pentru a găti acasă la un cuptor de lemne, dar și încălzirea unui hotel cu centrală pe bază de lemn.
Utilizarea peletilor din rasinoase este încă un obicei în dezvoltare, dar cu ajutorul magazinelor ce promovează astfel de produse, se poate ajunge la un trend în ceea ce privește alimentarea sistemelor de încălzire din locuințe sau localuri.