Peleti din rumegus

Care sunt cei mai buni peleti din rumegus pentru încălzirea locuinței?

peleti rumegus

Peletii din rumegus sunt un fel de energie verde obținută din rumeguș și tulpini de recoltă. Peletii din rumegus au o eficiență ridicată de ardere și o poluare scăzută și înlocuiesc cărbunele ca principal combustibil pentru producția industrială. Datorită varietății mari de produse peleti din rumegus, modul de a alege peletii potrivit pare a fi o chestiune importantă. Mai jos, vă vom oferi câteva sfaturi în acest sens.

peleti rumegus

Conținut de cenușă lăsat de ardere

În primul rând, ar trebui să verificați conținutul de cenușă al peletilor din rumegus. Peleții excelenți din rumegus au un conținut mai mic de cenușă. Statisticile au dovedit că așchii de lemn din pin, fag și alte lemne de rășinoase au mai puțină cenușă și o eficiență ridicată de ardere.

Mărimea rumegusului

În al doilea rând, acordați atenție dimensiunii particulelor de rumegus. Particulele de rumeguș de înaltă calitate au dimensiuni uniforme și au o duritate relativ mare.

Conținutul de umiditate din peleti 

În al treilea rând, ar trebui să aflați conținutul de umiditate al peletilor din rumegus. Conform testelor, peletii din rasinoase cu un conținut de umiditate de peste 10 până la 15 la sută ard în mod neuniform. Deci, atunci când alegeți peleti din rumegus, cu cât conținutul de umiditate este mai mic, cu atât calitatea peletilor din rumegus este mai mare.

Densitatea energiei generată de peleti din rumegus

În al patrulea rând, ar trebui să căutați densitatea energetică sau puterea calorică a peletilor din rumegus. Peletii rasinoase cu densitate mare de energie și putere calorică eliberează mai multă energie și ard mai mult timp.

Originea combustibilului

În cele din urmă, trebuie acordată atenție și originii peletilor din rumegus. Datorită adăugării unor aditivi la unii peleti rasinoase, calitatea peletilor din rumegus va fi afectată. Deci, atunci când cumpărați peleti din rumegus, ar trebui să verificați din ce sunt fabricați peleții și dacă au fost adăugați aditivi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *