Peleti din rumegus

Cei mai buni peleti din rumegus pentru a vă încălzi locuința iarna aceasta

peleti din rumegus

Cum temperaturile scad continuu, crește nevoia de aprovizionare cu combustibil pentru centrale. Peletii din rumegus sunt o alternativă grozavă la lemnul clasic de foc, ce vor asigura o iarnă fără probleme în ceea ce privește temperatura din locuință. 

Cum sunt obținuți peletii din rumegus?

Peletii din rumegus sunt o formă de combustibil de înaltă calitate. Sunt peleți mici, cilindrici, fabricați din deșeuri de lemn reciclate, cum ar fi așchii de lemn și rumeguș. Acestea sunt mărunțite, măcinate și apoi comprimate la presiune ridicată, iar lipiciul natural al lemnului (lignina) acționează ca un agent de legare pentru a menține peletii împreună.

Peleții sunt extrem de denși și sunt produși cu un conținut scăzut de umiditate (sub 10%) care le permite să fie arse cu o eficiență de ardere foarte mare. O tonă de peleți echivalează cu aproximativ 4-5 tone de lemn de foc, ceea ce face ușor de manipulat și depozitat.

Beneficiile peletilor din rumegus

 • Din rumeguș de lemn 100% natural
 • Umiditate foarte scăzută (până la 6,9%)
 • Putere termică foarte mare (până la 20,2 MJ/kg – bază uscată)
 • CO2 – neutru
 • Fără lianți chimici sau aditivi
 • Timp de ardere prelungit
 • Sursă de energie ecologică și regenerabilă

peleti din rumegus

Ce tip de peleti din rumegus există pe piață? 

Există mai multe tipuri de peleti din rumegus, depinzând de lemnul din care aceștia provin. În funcție de nevoi, există o potrivire perfectă pentru tine. Peleti de rasinoase sau foioase, cu un timp mai mare de ardere și o căldură constantă, cantități scăzute de fum, peletii din rumegus sunt aici pentru a vă încălzi locuința în cel mai eficient mod posibil. 

Cât combustibil voi folosi?

Ni se pune această întrebare tot timpul și este greu de răspuns, deoarece nevoile fiecăruia sunt diferite.

Tiparele de utilizare a peleților nu s-au schimbat de-a lungul anilor pentru cei care folosesc un încălzitor pe peleți ca singura lor sursă de căldură, totuși am observat o reducere generală a combustibilului pe peleți, deoarece mulți dintre clienții noștri folosesc un încălzitor pe peleți pentru a completa o pompă de căldură.

 1. Utilizator ocazional = 1/2 tonă pe an

Poate avea alte tipuri de încălzire. Poate funcționa un încălzitor pe peleți doar pentru un număr limitat de ore pe zi, după cum este necesar.

 1. Utilizator mediu = 1 tonă pe an

Încălzitorul cu peleți este principala sursă de căldură. Funcționează încălzitorul după cum este necesar. Se oprește peste noapte.

 1. Utilizator mare = 1 până la 2 tone pe an

Încălzitorul pe peleți încălzește mai mult decât doar zona de zi și funcționează în cea mai mare parte a zilei și a nopții.

 1. Utilizator hidronic = 2 până la 3 tone pe an

În mod obișnuit, sistemele hidronice sunt utilizate pentru încălzirea centrală a întregii locuințe. Funcționează de obicei 24 de ore pe zi în timpul iernii și încălzi o casă mare

Dacă ești în căutarea celor mai buni peleti din rumegus pentru a-ți încălzi locuința, Arde.ro este locul perfect. Peletii noștri sunt 100% naturali și vin în diverse esențe, fie de pin, molid, brad, stejar sau fag, în funcție de ce nevoie vrei să îndeplinească. Arde și tu cei mai buni și eficienți peleți iarna aceasta! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *