Carbuni pentru gratar

3 motive să optezi pentru carbuni mangal pentru gratar

carbuni pentru gratar

Secretul gătitului de succes este controlul variabilelor, dintre care cea mai importantă este căldura. Scopul tău este să obții un combustibil care arde la fel duminica aceasta ca și duminica trecută și să-l controlezi. De aceea noi vă propunem carbunii mangal pentru gratar.

Valoare energetică mai mare decât a lemnului pentru grătar

De obicei, lemnul are o valoare energetică între 14 și 18 MJ/kg atunci când este ars. Cărbunele are o valoare energetică de aproximativ 29 MJ/kg, cu alte cuvinte, carbunii de gratar ard mai fierbinte decât lemnul, dar atunci când nu este izolat sau nu primește suficientă alimentare cu aer, absența flăcărilor sau a gazelor CO2 va avea ca rezultat mai puțin gătit eficient datorită unei eficiențe de transfer termic mai scăzute. Cu alte cuvinte, cu arderea convențională a carbunilor mangal pentru gratar mâncarea va primi căldură radiantă și infraroșie, cu oala poziționată aproape de carbuni. 

Flăcările care ard din lemne (în special de la focurile deschise) tind să perie alimentele și să transfere căldura mai eficient, dar conțin produse de ardere incompletă, cunoscute și sub denumirea de „particule”, care sunt dăunătoare pentru oameni atunci când sunt inhalate. 

carbuni pentru gratar

Poți controla căldura mai bine cu carbunii mangal pentru gratar 

Puteți controla punctele de căldură directă și indirectă, ceea ce este util pentru bucăți mai mari de carne care trebuie gătite timp mai lung. De asemenea, ajută la menținerea lor fragede și suculente, mai degrabă decât carbonizate. 

Carbunii mangal pentru gratar ard mai fierbinte pentru mai mult timp și nu ard alimentele. Drept urmare, este mai ușor să mențineți temperatura potrivită pentru a găti fripturi suculente și fragede, cu o crustă perfect crocantă, rumenită, care vă face să salivezi instantaneu.

Aveți parte de o aromă mai intensă când folosiți carbuni mangal pentru gratar 

Când sucul din carne picură pe carbuni în timpul grătarului, sfârâie și eliberează abur, infuzând cărnii cu o aromă delicioasă de grătar pe care nu o poți obține cu alte metode de gătit.

Pentru a fi fără aromă, cărbunii trebuie să fie complet aprinși și să ardă la foc mare. Acest lucru necesită un echilibru de cărbuni pentru gratar și oxigen, astfel încât dacă orificiile de admisie nu sunt complet deschise sau dacă există prea mulți cărbuni pentru a fi alimentat, va exista fum. Fumul este format din particule microscopice și gaze. Particulele se vor depune pe alimente și le vor aroma, iar gazele se vor combina cu compușii de pe suprafața alimentelor și vor crea noi arome.

În practică, cărbunele produce fum. Atunci când carbunii pentru gratar nu sunt încă complet aprinși la începutul gratarului, dacă s-au adăugat cărbuni noi la foc, va fi fum. În cazul cărbunelui, nu este întotdeauna perfect carbonizat, ceea ce înseamnă că poate rămâne lemn. Dacă există lemn necarbonizat și există aproape întotdeauna, acesta va arde și va produce fum și aromă.

Amintiți-vă, cărbunele este pentru căldură, nu pentru aromă. Dacă vrei savoare, aceasta va veni din picături vaporizate, încărcate cu grăsimi, zaharuri și proteine, ca să nu mai vorbim de condimente, marinate si sosuri.

În final, decizia de cumpărare este a ta. La Arde.ro vei găsi carbuni mangal pentru gratar 100% naturali din lemn pentru cel mai bun gratar. Sau alte tipuri de carbuni pentru gratar, în funcție de nevoile tale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *