Peleti din rumegus

Cele mai eficiente moduri de a vă încălzi locuința: brichete și peleti din rumegus

peleti rumegus, brichete din rumegus

Sunt o mulțime de soluții pentru a vă încălzi locuința: gaz, lemne și alți combustibili. Dar poate că aceste metode vor trebui să se schimbe pe măsură ce noile surse de energie oferă utilizări mai funcționale. Unele dintre aceste alternative sunt reprezentate de peletii din rumegus și brichetele din rumegus. 

Ce face acești combustibili să fie mai speciali este faptul că provin din deșeurile în urma prelucrării lemnului (rumeguș). Acesta reprezintă un factor ecologic, sunt utilizate resturi, deci nu există risipă de materiale. 

peleti rumegus

Popularitatea în creștere a peletilor din rumegus 

Peletii din rumegus au prins o amploare pe piața din România, în timp ce consumatorii caută alternative mai bune la combustibilul clasic de lemn. Popularitatea acestui tip de combustibil nu este nejustificată, deoarece aceștia prezintă numeroase beneficii. 

Unul dintre aceste beneficii îl reprezintă nivelul scăzut de fum pe care îl emană, de asemenea, peletii din rumegus, după ardere, au o cantitate mică de cenușă lăsată în urmă comparativ cu lemnul clasic de foc. Conținutul de umiditate al peletilor din rumegus este între 9-10%. Aceasta înseamnă că peletii ard fierbinți, cu puțin fum și un conținut foarte scăzut de cenușă. Prin urmare, peletii din rumegus sunt mai eficienți decât lemnele de foc, deoarece ard mai puțină apă înainte de a genera căldură. 

Acest tip de combustibil se găsește în mai multe variante, în funcție de tipul de rumegus din care este produs. Aceste sunt peletii din rumegus de rasinoase (brad, molid) sau de foioase (fag, stejar). În funcție de nevoile locuinței, vă puteți alege preferatul.  

brichete rumegus

Brichete din rumegus, un alt combustibil ecologic și eficient 

Brichetele de rumegus sunt o valoare excelentă, ideale pentru sobe și centrale. Aceste brichete sunt ecologice și asigură o ardere curată în sobele cu combustibil multifuncțional, șeminee și centrale. 

Brichetele din rumegus pot fi utilizate și în șeminee, în spații deschise, deoarece nu emană o cantitate mare de fum și cenușă, ceea ce le face perfecte pentru un foc la șemineul din casă. Pe lângă acest beneficiu, brichetele din rumegus au o putere termică ridicată și un timp de ardere de lungă durată, asigurând o căldură constantă și care se va menține mult timp după ce focul s-a stins. 

Brichetele și peletii din rumegus sunt ușor de depozitat și folosit, fiind compacte, nu lasă dezordine oriunde le-ați depozita. Acestea vin ambalate în saci sau folie de protecție, făcând mai ușor transportul, dar și depozitarea în spații mici. În ceea ce privește utilizarea, pentru peletii din rumegus trebuie doar să îi puneți în centrală, iar pentru brichetele din rumegus, recomandat este să fie sparte înainte, ca lemnul de foc și apoi introduse în sobe, centrale sau cuptoare. 

Combustibilul pe bază de peleti din rumegus și brichete din rumegus oferă mai multe opțiuni pentru oameni pentru a proteja mediul și a-și încălzi locuința. Acest impact nemaipomenit ne ajută să găsim un echilibru între dezvoltarea economică și mandatele de protecție a mediului. Utilizând acest tip de combustibil în casele dumneavoastră, nu numai că protejați mediul, dar veți investi într-o căldură și un confort sporit pe toată perioada sezonului rece. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *