Brichete din rumegus

Cum să alegeți cele mai calitative brichete din rumegus disponibile pe piață?

brichete rumegus

Combustibilul pe brichete din rumegus este o alternativă regenerabilă, cu ardere curată și stabilă la costuri la încălzirea locuinței, care câștigă importanță la nivel global. Este un produs din biomasă realizat din materiale regenerabile, de obicei deșeuri de lemn reciclate, respectiv rumegus. În România, mii de oameni folosesc brichete din rumegus pentru încălzire în sobe de sine stătătoare, inserturi de șemineu, cuptoare și cazane.

brichete rumegus

Ce tip de rumegus din lemn conțin

Diferitele brichete din rumegus au caracteristici de ardere diferite datorită lemnului din care provin, făcându-le pe unele mai potrivite pentru anumite etape din viața focului tău. Există brichete din rasinoase (pin, molid) și foioase (fag, stejar). Unele dintre ele sunt foarte bune pentru a aprinde focul și a da căldură constantă, unele sunt perfecte pentru a menține o temperatură controlată pe tot parcursul focului. 

În funcție de nevoile locuinței sau localului, brichetele din rumegus îndeplinesc scopuri diferite: 

  • Brichete din rumegus de fag ce produc o cantitate scăzută de fum și au o putere calorică ridicată. 
  • Brichetele din rumegus de stejar care sunt perfecte pentru o căldură constantă, cu un timp de ardere lung și lent, față de alte tipuri de lemne. 
  • Brichete din rumegus de molid, poate cele mai populare în rândul consumatorilor, acestea controlează foarte bine căldura, asigurând o temperatură constantă în toată locuința și menținând foarte bine căldura. 
  • Brichete din rumegus de pin, mai puțin cunoscute și folosite, sunt perfecte pentru începutul focului, acestea ard foarte repede. 

Locul în care veți arde brichetele

Dacă vă gândiți să ardeți brichetele într-un șemineu deschis, atunci recomandăm cele de fag sau stejar, ce au o ardere curată, fără miros și cantitate mare de fum. Astfel veți fi în siguranță și vă veți bucura de frumusețea focului, nesimțind nevoia de lemne. 

Pentru centrale, boilere și sobe, atunci toate tipurile de brichete din rumegus sunt perfecte. Asigurând o ardere îndelungată și o căldură constantă în toată locuința sau localul. 

Arde.ro vă pune la dispoziție toate aceste tipuri de brichete din rumegus din care să alegeți ce se potrivește nevoilor dvs. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *