Peleti din rumegus

Motivele pentru care peletii de brad sunt atât de populari

peleți brad

Popularitatea peletilor din 100% rumegus din lemn de brad s-a răspândit rapid în ultimii ani. Ce îi face atât de speciali? Ei bine, să spunem de căldura ridicată și nivelurile scăzute de cenușă sunt impresionante ar fi o subestimare. Acești peleti brad de esență moale sunt fabricați 100% din fibre de lemn de brad. 

Cenușa rezultată în urma arderii peletilor de brad 

Pe lângă capacitatea lor superioară de încălzire, peletii de brad creează de 2-3 ori mai puțină cenușă decât ceilalți combustibili pe bază de lemn. Nivelurile de cenușă atât de scăzute oferă un avantaj enorm în ceea ce privește frecvența cu care trebuie să vă curățați aragazul sau să curățați centrala.

peleți brad

Amprenta de carbon lăsată de acești peleti brad 

Peletii de brad sunt 100% naturali. Este, de asemenea, unul dintre tipurile de peleti din rumegus care au o amprentă de carbon extrem de scăzută. Un studiu al Universității din Niš a constatat că peletii din rumegus pot emite cu aproximativ 90% mai puțin carbon decât încălzirea cu ulei. Peletii de rasinoase din rumegus de brad sunt, de asemenea, mult mai eficienți din punct de vedere energetic decât alternativele. Acest lucru se datorează naturii lor incredibil de uscate, care are ca rezultat mai puțină umiditate în peleți și un randament mai mare de BTU.

Deoarece disponibilitatea combustibililor lemnos în Europa este limitată și, de asemenea, pentru că ar trebui să ne adaptăm la o atitudine mai economică în modul în care ne tratam pădurile, culturile energetice cu randament ridicat oferă o contribuție importantă la producția de energie bazată pe biomasă. Este timpul să ne concentrăm pe investigarea celei mai bune utilizări posibile a culturilor energetice perene, cum ar fi peletii de brad.											

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *