Peleti din rumegus

O nouă opțiune accesibilă de încălzire în fața crizei gazelor

peleti de brad

Criza gazului care se profilează i-a făcut pe rezidenții români să simtă rapid durerea creșterii prețurilor la gaze. Creșterea prețurilor la energie din România a făcut prima pagină a ziarelor, iar prețurile la gazele naturale din Europa au crescut cu 20%. În această epocă a creșterilor prețurilor, locuitorii României trebuie să înceapă să cheltuiască mai puțin pentru divertisment suplimentar și cheltuieli personale și mai mulți bani pentru cumpărături de necesitate.

În acest moment, o alternativă la încălzirea pe gaz intră din ce în ce mai mult în vizorul oamenilor – încălzirea prin ardere cu combustibil de peleti de brad. Lignina naturală este eliminată prin comprimarea rumegușului și așchiilor de lemn de brad, iar fibrele libere sunt lipite în peleți din rumeguș. Rezultatul este o alternativă modernă și rentabilă la încălzirea cu surse regenerabile. Arderea fiecărui combustibil peleți brad uscat produce o putere calorică de până la 20,2 MJ/Kg.

peleti de brad

Cei mai buni peleti de brad pentru șemineu, sobe și centrale

Dacă sunteți în căutarea unui combustibil care nu va aduce pagubă în buget, peletii din rumegus sunt alegera perfectă. În special dacă sunteți proprietar de local, restaurant sau hotel, unde se consumă o cantitate mare de combustibil pentru a încălzi un spațiu mare. 

Peletii de brad sunt neutri din punct de vedere al CO2 și garantează cea mai mare eficiență energetică. Acești peleti produc cea mai fierbinte, cea mai curată ardere cu un minim de cenușă și sunt alegerea ideală de încălzire pentru casa și/sau afacerea dumneavoastră.

Beneficiile aduse de peleti de brad 

  • Rumeguș de lemn de brad 100% natural
  • Umiditate foarte scăzută (până la 6,9%)
  • Putere termică foarte mare (până la 20,2 MJ/kg – bază uscată)
  • CO2 – neutru
  • Fără lianți chimici sau aditivi
  • Timp de ardere prelungit
  • Sursă de energie ecologică și regenerabilă

Peletii din rumegus de brad sunt o alternativă ideală pentru încălzirea pe gaz, mai ales în vremea creșterii prețului la gaz. Acest tip de combustibil de peleti brad nu numai că este bun pentru mediu, dar este bun și pentru buzunarul dvs. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *