Brichete din rumegus

Cum să identifici lemnul potrivit nevoilor tale din brichete de rumegus

brichete rumegus

Brichetele din rumegus sunt un produs realizat din deșeurile din urma prelucrării lemnului. Acesta poate fi rumeguș, așchii de lemn sau rumeguș de lemn foarte fin, folosind o presiune extremă pentru a forma un bloc sau o formă de buștean, cilindrică.

Diferitele brichete rumegus au caracteristici de ardere diferite datorită lemnului din care provin, făcându-le pe unele mai potrivite pentru anumite etape din viața focului tău.

brichete rumegus fag

Brichete din rumegus fag cu producție scăzută de fum

Lemnul de fag este printre cele mai preferate lemne de foc pentru casa ta, inclusiv stejar, pin și molid. Acest lucru se datorează calității excelente, BTU mare și producției scăzute de fum. Lemnul de fag este grozav pentru că este un lemn de înaltă densitate și are în mod natural umiditate scăzută, ceea ce face din brichete rumegus de fag alegerea perfectă pentru încălzirea locuinței sau localului dvs. Brichetele din rumegus de fag sunt excelente pentru a vă menține plita/soba/centrala caldă peste noapte sau în timp ce sunteți la serviciu.

brichete rumegus stejar

Brichete rumeguș din stejar ce produc căldură constantă

Stejarul este excelent pentru lemn de foc, deoarece produce multă căldură, arde curat și este abundent în România. Stejarul este cunoscut pentru arderile sale lungi și lente. Focul de la stejarul bine asezonat din soba cu brichete rumegus nu poate fi învins! Stejarul este un lemn de esență tare, ceea ce înseamnă că va arde mai fierbinte și va oferi cea mai mare căldură pentru greutate. Arde curat, fără fum și aruncă foarte puține scântei când este aprins.

brichete rumegus pin

Brichete din rumegus de pin pentru aprindere

Pinul este lemn de foc bun dacă urmează să îl folosiți pentru aprindere. Este un aprinzător grozav, dar din cauza conținutului ridicat de seva și rășină, ar trebui să vă gândiți dacă doriți să îl utilizați exclusiv ca lemn de foc de interior. Pinul este un lemn de esență moale, ceea ce înseamnă, în general, că sunt mai ieftine și mai ușor de lucrat decât lemnele de esență tare. Arde foarte repede și s-ar putea să aveți nevoie de o cantitate mai mare de brichete rumeguș pentru a arde. 

brichete rumegus molid

Brichete din rumegus de molid ce controlează căldura

Molidul s-ar putea să nu fie cel mai popular când vine vorba de lemn de foc, dar asta nu înseamnă că nu îl poți folosi în șemineu sau soba cu brichete rumegus. Este un lemn de rășinoase cu densitate scăzută. Brichete rumeguș din molid ușurează controlul căldurii, deoarece nu ard la fel de fierbinți ca alte specii de lemn de foc (cum ar fi stejarul și fagul) și, prin urmare, va fi mai puțin probabil să vă supraîncălziți casa.

Există mai multe tipuri de brichete rumegus, fabricate din diferite tipuri de lemn de foc, fiecare cu atributele sale. În funcție de nevoile dvs. vă punem la dispoziție brichete rășinoase precum stejar, fag, pin sau molid. Consultați oferta noastră de mai jos și alegeți produsele. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *